Rozdíly

Zde můžete vidět rozdíly mezi vybranou verzí a aktuální verzí dané stránky.

Odkaz na výstup diff

Obě strany předchozí revizePředchozí verze
Následující verze
Předchozí verze
blog:dalsi_dobrodruzstvi_v_drakkaru [04.06.2016] korhulblog:dalsi_dobrodruzstvi_v_drakkaru [01.12.2020] (aktuální) korhul
Řádek 1: Řádek 1:
 ====== Další dobrodružství v Drakkaru ====== ====== Další dobrodružství v Drakkaru ======
  
-Je to už nějaký čas, nicméně časopise [[http://drakkar.sk/54/|Drakkar, č. 54]] jsem publikoval dobrodružství Zlaté obrůvky (ano, nejedná se o překlep, ale přesmyčku). Tady bych chtěl jen napsat krátké pojednání o vzniku tohoto kousku. Dobrodružství jsem vymyslel na podzimní oddílové výpravě pro ukrácení večerního volného programu. Vybral jsem si pilotně tři kluky, kteří nikdy Dračí doupě nehráli, ve věku cca 10 let. Ani jsem neměl pravidla nebo kostky. To naštěstí nebylo pro jednoduchou hru potřeba. Prvek náhody řešilo losování běžných hracích karet.+Je to už nějaký čas, nicméně do časopisu [[http://drakkar.sk/54/|Drakkar, č. 54]] jsem poslal dobrodružství Zlaté obrůvky (ano, nejedná se o překlep, ale záměrnou přesmyčku). Tady bych chtěl napsat krátké pojednání o vzniku tohoto kousku. Dobrodružství jsem vymyslel na podzimní oddílové výpravě pro ukrácení večerního volného programu. Našli se tři kluci, kteří nikdy Dračí doupě nehráli, ve věku cca 10 let a chtěli to zkusit.
  
-Napřed jsem je seznámil se situací, nadhodil, že se bude konat lidová veselice. Pak, abych je seznámil s vyhodnocováním situací ve hře, jsem je nechal soutěžit v páce proti jednomu z místních sedláků. Děcka všechno rychle pochopili.+====== ======
  
-Následovalo uvedené do hlavní zápletky vylíčením legendy od zcestovalého cizince z města a jeho diskrétní nabídka ke spolupráciPod vidinou výdělku do toho hráči, respektive postavy skočily rovnýma nohamaJe to tak, na děcka se dá přes peníze zapůsobit jednoduše, i když se jedná jen o zlaťáky jejich hlavách.+Ani jsem neměl po ruce žádná pravidla nebo kostkyTo naštěstí nebylo pro jednoduchou hru potřebaPrvek náhody řešilo losování běžných hracích karet. Napřed jsem je seznámil se situací, nadhodil, že se bude konat lidová veselice. Pak, abych je seznámil s vyhodnocováním situací ve hře, jsem je nechal soutěžit páce proti jednomu z místních sedláků. Děcka všechno rychle pochopily, mohlo se jít dál.
  
-Události, které jsou popsány v dobrodružství jsem odehrál víceméně stejně, tak je v něm popsáno. Jen se postavy v lese neztratily, tak nebylo třeba vymýšlet vedlejší linku se salašem a vílamiTu jsem do dobrodružství zařadil přjeho sepisování až dodatečně, aby i neúspěch při bloudění v lese posunul děj někam dál.+Následovalo uvedení do hlavní zápletky vylíčením legendy od zcestovalého cizince z města jeho diskrétní nabídka ke spolupráciPod vidinou výdělku do toho hráčse svými postavami skočili rovnýma nohama.
  
-Než dorazily postavy na kopecbyly už dost vyčerpány pochodem, blouděním i překonáváním skalNásledoval střet se sovoukterá jednu z postav šeredně zranila na hlavě druhá si při útěku vyvrtla kotník. Rozhovor se skřítkem obrem návštěvu netopýří jeskyně proto absolvovala jen jedna z nich. Následně se ukázalože jakékoli iluze o nezkažené dětské dušjsou marné. Krutá zrada vzklíčila myslích čekajících postav (nebo hráčů?). Jakmile se k nim tedy třetí postava vrátila, rozhodli se, že ji zabijí a zlaté borůvky si vezmou. Nicméně neuspěli a nakonec skončili sami jako mrtvoly.+Událostikteré jsou popsány v publikovaném dobrodružství jsem odehrál víceméně stejně. Jen se postavy v lese neztratilya tak nebylo třeba vymýšlet vedlejší linku se salašem vílami. Tu jsem do dobrodružství zařadil při jeho sepisování až dodatečně, aby i neúspěch přbloudění lese posunul děj někam dál.
  
-Děcka to nicméně zvládli odehrát naprosto přirozeně. Takováto situace by lecjaké družinyzvláště na prvním sezení, zapůsobila jako zabiják atmosféry byla důvodem pro hlasitou hádku. Ne tak v tomto ípadě. Všichni se tímto vývojem událostí baviliSmrt svých postav si vlastně užili.+Než dorazily postavy na kopec, byly už dost vyčerpané pochodem a útrapami na cestě. Následoval střet se sovoukterá jednu z postav šeredně zranila na hlavě druhá si i útěku vyvrtla kotníkRozhovor se skřítkem obrem a návštěvu netopýří jeskyně proto absolvovala jen jedna z nich. Následně se ukázalo, že jakékoli přetrvávající zbytky iluzí o nezkažené dětské duši jsou marnéKrutá zrada vzklíčila v myslích čekajících postav (nebo hráčů?). Jakmile se k nim tedy třetí postava vrátila, rozhodli se, že ji zabijí a darované zlaté borůvky si vezmou. No tentokrát osud zrádce potrestal a jejich plán jim nevyšel. Postava hráče, který se nejvíc snažil z toho zázrakem vyvázla. Chci podotknout, že jsem nešvindloval.
  
-Hráli jsme cca 2 a l hodiny byl to pro mě takový zážitekže jsem se dobrodružství rozhodl dopracovat a "otisknout".+Děcka to nicméně zvládly odehrát naprosto přirozeně. Takováto situace by u lecjaké družiny, zvláště na prvním sezení, zapůsobila jako zabiják atmosféry byla důvodem pro hlasitou hádku. Ne tak v tomto případě. Všichni tři se tímto vývojem událostí bavili. Smrt svých postav si troufám říct hráči užili. Samozřejmě pokud by tak lo končit každé sezeníasi by to zábava nebyla.
  
-{{ :blog:mapy.jpg?500 |}}+Hráli jsme cca 2 a půl hodiny a byl to pro mě natolik pozitivní zážitek, že jsem se dobrodružství rozhodl dopracovat a nechat "otisknout"
 + 
 +{{ :blog:mapy.jpg?500 |Mapka k dobrodružství}} 
 + 
 +{{tag>zápis moduly}}